Wat is de werking van een isolerende folie in hr glas

HR glas is beschikbaar in meerdere varianten. De isolatiewaarde van het glas bepaalt de classificatie van HR glas. HR++ glas is duurder dan standaard dubbelglas.

Wat is de standaard isolatiewaarde voor HR glas?

Aan de hand van de isolatiewaarde kunt u de soort glas bepalen. Bij het bepalen van de isolatiewaarde wordt gekeken naar de hoeveelheid warmte die per vierkante meter glas verloren gaat bij een verschil in temperatuur tussen de binnen- en buitenkant van het glas. De gemeente hanteert bij renovaties of nieuwbouwprojecten een eis dat glazen een isolatiewaarde moeten hebben van 1,6 W/m²K of minder.

HR glas heeft een isolatiewaarde groter dan 1,7 en kleiner of gelijk aan 2,0 W/m²K en is gevuld met droge lucht in de spouw. De isolatiewaarde van HR+ glas varieert tussen 1,2 en 1,6 W/m²K, en de glazen hebben een argon/krypton spouwvulling. Bij HR++ glas ligt de isolatiewaarde tussen 0,9 en 1,2 W/m²K en de spouw is gevuld met edelgas.

HR++ glas wordt algemeen aanvaard als de standaard voor glaswerk. HR en HR+ glas wordt tegenwoordig meestal toegepast bij het repareren van ruiten of het vervangen ervan. Dit type glas zal daardoor steeds vaker te zien zijn.

Hoe ziet u vlot welk type glas er gebruikt is?

Het kan een uitdaging zijn om vanaf de buitenkant van een woning te bepalen welk type glas er is. Het bouwkundig rapport of taxatierapport is de plek waar u informatie kunt vinden over het type glas. Door naar de aluminium strip tussen de glasplaten te kijken, kunt u ontdekken welk type HR glas er is.

Met behulp van een lucifer kunt u de glassoort achterhalen. Steek deze aan en houdt deze recht voor het raam, kijk vervolgens schuin op het glas. Wanneer de kleur van de vlammetjes in het spiegelbeeld hetzelfde is, betekent dit dat er dubbelglas aanwezig is.

Indien het vlammiddelste een andere kleur laat zien, dan is het HR++ glas. De reden hiervoor is dat er bij dit glastype een isolerende folie tussen de glasplaten zit. Hoewel dit niet zichtbaar is met het blote oog, kan het worden vastgesteld met behulp van deze truc.

Snel een medewerker spreken?

Bel 0570 217 507

Wij helpen u graag verder!