Bespaar op energiekosten en creeer een duurzaam huis met nieuwe beglazing

Er zijn veel verschillende glassoorten beschikbaar om uit te kiezen. In vroegere tijden was het gebruikelijk om slechts enkel glas te hebben. Voor nieuwbouwwoningen wordt meestal HR +++ glas gekozen.

Besparingen

Wanneer uw huis momenteel enkel glas bevat, zal de besparing toenemen bij gebruik van een ander type glas. Bij het installeren van dubbel glas wordt er per vierkante meter jaarlijks 8,7 m3 gas bespaard. Als u HR++ glas plaatst, kunt u per vierkante meter jaarlijks 11,9 m3 gas besparen.

Het is mogelijk om te besparen omdat enkel glas geen isolatie biedt, terwijl alle andere soorten glas dat wel doen. Er zijn vaak duurzaamheidssubsidies beschikbaar vanuit de overheid of gemeente als u uw huis wilt verduurzamen. Bij de gemeente of overheid kunt u vragen naar de duurzaamheidssubsidies die beschikbaar zijn, zodat u kunt besparen op zowel energiekosten als aanschafkosten.

Wat zijn de kosten van het vervangen van glas?

Doorgaans wordt enkel glas vervangen door HR glas. Verscheidene factoren hebben invloed op de kosten voor het vervangen van de beglazing. Het is van groot belang om te overwegen of de kozijnen moeten worden aangepast voor de beglazing.

Als het glas van de beglazing dikker is dan het bestaande glas, bestaat de kans dat er aanpassingen aan de kozijnen moeten worden gedaan en dat er dus meer kosten worden gemaakt. Er zijn ook vaak subsidies beschikbaar voor duurzaamheid, zoals eerder genoemd. Dit kan de kosten verlagen en daardoor het vervangen van glas aantrekkelijker maken.

Bij enkel glas in uw woning kunt u het wooncomfort verbeteren door over te stappen naar dubbel glas. Met de betere isolatie van uw woning zal er minder warmte ontsnappen. Dit zal resulteren in lagere energiekosten voor u.

Snel een medewerker spreken? Bel 0570 217 507

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Hoe u uw beglazing kunt onderhouden
> Tips om condensvorming op de beglazing aan de binnenkant te voorkomen
> Wat is de werking van een isolerende folie in hr glas